Home Festivals Contact  
Waterdruppels
Theater en muziek op het water


23 en 24 juli 2011 in de Fonteinvijver van het Sonsbeekpark te Arnhem

In de Steile Tuin is er op zaterdag 23 juli een concert van de Nederlandse Fluitacademie. Op 24 juli zijn er in de Fonteinvijver voorstellingen te zien van De Drijvende Diva, Patricia Suer en Double Trouble.

programma
zaterdag 23 juli 16.00 uur Nederlandse Fluitacademie
zondag 24 juli 12.00 uur Thijs van Leer in de Steile Tuin
tussen 14.00 en 17.00 uur meerdere voorstellingen in de Fonteinvijver
Drijvende Diva
Patricia Suer
Double Trouble


23 juli 16.00 uur muziek in de Steile Tuin

Zaterdagmiddag geeft de Nederlandse Fluitacademie acte de présence met een openluchtconcert, om zo traditioneel de zomeracademie af te sluiten. Een gevarieerd repertoire waarin de dwarsfluit van de kleine piccolo tot de diepe contrabasfluit aan bod komt. “Het Fluitorkest klinkt als een volwaardig symfonie orkest” en “Wat een talent!”. Een mooie mix van Fluitorkest, solo’s van de jongste deelnemers tot top-fluitiste Emily Beynon, en diverse ensembles. Zoals gebruikelijk verleent een bijzondere gast medewerking aan het concert: dit jaar de internationaal befaamde sopraan Roberta Alexander en Percossa-percussionist en ‘ritmeman’ Niels van Hoorn. De immer bevlogen Andrew West begeleidt hen op de piano.

24 juli muziek en theater in de Fonteinvijver.
De Drijvende Diva
Een dame gekleed in een enorme rok gemaakt van paraplu’s drijft majestueus rond terwijl ze het publiek toezingt. De diva wordt voortbewogen door twee sierlijke lakeien. De drijvende diva roept associaties op met zeemeerminnen en schimmen: Witte wieven op het water, misschien verdronken in een vroegere tijd. Terwijl sopraan Laura Stavinoha op de vijver drijft, zingt zij prachtige aria’s als ‘Quando me’n vo’ uit La Bohème en ‘Regnava nel Silenzio’ uit Lucia di Lammermoor. Maar ook uit rockopera’s brengt ze stukken ten gehore, zoals het prachtige en vervreemdende ‘Naturträne’ van Nina Hagen. Met kostuumontwerpster Victorine Pasman maakt Laura er een bijzondere performance van.
‘Het Woeste Baren’ van Patricia Suer
Ontstaan als woordgrapje. Een mooie dame die deint op het water in haar ballonjurk, beweegt zich op ‘de woeste baren’. Dan tovert zij plots baby’s uit haar rokken en laat deze te water: ‘het woeste baren’. De prachtige beelden roepen soms heftige emoties op.
Op de klanken van de Carmina Burana verbeeldt zij, zeilend over het water, de geboorte. Haar zelfgemaakte decors, rekwisieten, maskers en sculpturen zijn haar belangrijkste tegenspelers.
Suers objecten zijn vaak even simpel als ingenieus.
Bizar aangekleed, met mystiek omgeven en met beelden die je lang bijblijven. Dat is ook de kracht van ‘Het Woeste Baren’ van Patricia Suer. Geen spektakel, geen humor, maar mooie muziek van de Carmina Burana die een kleurrijke figuur op het water van de vijver sierlijk laat bewegen om daarna als door de duivel achterna gezeten het ene na het andere kind te baren en te offeren aan het heldere water.
Double Trouble speelt ‘Zinloos matroos’
Deze 2 klunzige matrozen, nemen u mee op hun zeilavonturen. Verzeild geraakt op dorre zandweggetjes, op zoek naar het echte leven als piraten. Met watervrees tot boven de enkels. Met gooi- en smijtwerk van elkaar, zijn zij nooit verder gekomen dan enkel hun Dagdromen. Dit kleine Arnhemse gezelschap dat bestaat uit Mister Ed en t’Harm Alarm speelden hun voorstelling al in Arnhem, maar nu gaan ze met hun bootje echt het water op. Of ze schommelend op de golven van de vijver hun evenwicht kunnen bewaren, zal voor iedereen een verrassing zijn.

Thijs van Leer om 12uur de Steile Tuin
Op het vlot is er deze zondagmorgen geen concert. Vanwege de vakantieperiode is het moeilijk om een bigband bij elkaar te krijgen. Maar er zal om 12 uur een speciale muzikale act zijn in de Steile Tuin. Tijs van Leer komt samen et zijn pianist optreden en zal stukken van Focus en Introspestion spelen, alsmede jazzstandards en recent geschreven compositiesprogramma
zaterdag 23 juli 16.00 uur Nederlandse Fluitacademie
zondag 24 juli 12.00 uur Thijs van Leer in de Steile Tuin
tussen 14.00 en 17.00 uur meerdere voorstellingen in de Fonteinvijver
Drijvende Diva
Patricia Suer
Double Trouble


   
Buro Paul Wijtvliet
Tellegenlaan 1, 6814 BT Arnhem, NL
+31 (0)26 4420 622 0654-797740


© 2004 buro paul wijtvliet. Alle rechten voorbehouden.