Home Festivals Contact  
CircusAvenue Presikhaaf
27-28-29 mei 2011


CircusAvenue Presikhaaf 2011
www.circusavenue.nl

27 – 28 – 29 mei


in het Park Presikhaaf van Arnhem


3 dagen verschillende circusvoorstellingen in meerdere tenten
In het Park Presikhaaf worden 4 tenten opgezet waar men kan kijken naar verschillende korte circusvoorstellingen. Circus Pompom laat hun nieuwe familievoorstelling zien. Circus Olga geeft op zaterdag acte de presence. Circus Remundo presenteert zijn nieuwste aanwinsten: het Paradetheater en het draaiend café. Circus Poehaa nodigt in het kader van het jeugdcircusfestival uit: Circusplaneet Gent, Productiehuis Buitengewoon Doetinchem, Jeugdcircus Nevermind Zoetermeer en Arte Accion Honduras om in Arnhem te komen optreden.


doorlopend programma’s op vrijdag 27 mei tussen 16.00 en 21.00 uur
en zaterdag 28 mei en zondag 29 mei tussen 12.00 en 21.00 uur
op zaterdagmiddag zijn er ook optredens in het Winkelcentrum Presikhaaf
informatie op www.spiegeltent.nl


Circus PomPom

Met zijn clowns vol streken is Circus Pompom ook dit jaar weer van de partij op de Circusavenue.
Zij vinden het geweldig. De nieuwe voorstelling zit, zoals U gewend bent eeer boordevol spannende, magische en lachwekkende momenten.
Het publiek kan alvast een kaartje reserveren 026 3709122 – 06 22667561
www.circuspompom.com
Circus Olga

Op zaterdag 28 mei staat Circus Olga op Circusavenue Presikhaaf 2011 met haar nieuwste voorstelling NAVIGO. Een prachtige theatrale circusvoorstelling met live muziek van de Rock en Rolstoelproducties van revalidatiecentrum Groot Klimmendaal. We zijn erg trots op deze unieke samenwerking. Olaf Scheffers is de regisseur van deze bijzondere productie.
Circus Olga is een jeugdcircus dat is verbonden aan het Oolgaardthuis, centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Bij Circus Olga krijgen kinderen en jongeren met een behandeling in het Oolgaardthuis kansen om positieve succeservaringen op te doen. In een beschermde omgeving waarin zij geaccepteerd worden, waarin er een appel wordt gedaan op hun talenten, hun dromen en wensen, hun speelbehoefte, waarin zij even geen cliënt of patiënt zijn, maar deelnemer of artiest! Daarom maakt deze productie onderdeel uit van alle activiteiten in het kader van het Arnhemse kwartiermakersfestival. Zie hiervoor www.kwartiermakersfestivalarnhem.nl
Voor meer informatie over de voorstelling: www.circusolga.nl of mail naar info@circusolga.nl. Dan krijgt u contact met Rob Kuiper, Zakelijk leider of met Stefke de Wit, Artistiek leider. Bellen kan op dinsdag t/m vrijdag op 026- 3523629.
.
Jeugdcircusfestival Circus Poehaa


De oude traditie van Arnhem als Circusstad moet worden op gepakt . Dit is ingezet door traditionele circusactiviteiten in 2009, en in 2010 met Streetcircus/community activiteiten . We willen dit doorzetten door in 2011 een jeugdcircusfestival met Nederlandse en Vlaamse jeugdcircussen en in 2012, in het kader van een jaar lang Arnhem Circustad, een internationaal jeugdcircusfestival met jeugdcircussen uit Duitsland,Finland en zelfs Israel en Honduras te organiseren. Nu komen er op zondag Circusplaneet Gent, Productiehuis Buitengewoon Doetinchem, Jeugdcircus Nevermind Zoetermeer en Arte Accion Honduras optreden. Poehaa speelt zijn nieuwe voorstelling Poehaa Posse: Het Narrenschip.
Zaterdag zal Poehaa in het winkelcentrum te zien zijn met Streecircus. En Poehaa geeft op alle dagen workshops in zijn eigen tent.
www.circuspoehaa.nl
Circus RemundoEen bijzondere mengeling van circus en kermis. Circus Remundo heeft 3 nieuwe attracties. Het spookhuis, Ghost City, is geheel gerenoveerd en heeft een fantastische nieuwe façade gekregen. Onlangs is het ParadeTheater aangekocht waar voorstellingen in gegeven zullen worden. En nieuw is het draaiend café, waar men een drankje kan drinken, als het niet aan je neus voorbij draait.


Dynamic Dreams


Met de voorstelling “A Keltic midsummer”.
Negen jongeren uit de Achterhoek ,waarvan een aantal professionele circusartiesten, maken deze flitsende spannende en ook romantische voorstelling.
Een voorstelling over passie en rituelen, liefde en tradities en gewoon met de voeten in de klei.
Een voorstelling waarin circustechnieken als swingende trapeze, dans en acrobatiek aan bod komen maar ook vuur en humor.
Kortom flitsend en meeslepend, mag U niet missen.


Zweefmolen, suikerspin, poffertjes
Voor de kinderen is er een zweefmolen van Henk.
Versnaperingen zijn te krijgen bij de suikerspinwagen en de poffertjeskraam.


ProgrammaVrijdag 27 Mei


van af 16.00 uur doorlopend: Circus Pompom
Spookhuis
Paradetheater


Zaterdag 28 mei


van af 12.00 uur doorlopend: Circus Pompom
Spookhuis
Paradetheater
Circus Olga 14.00 en 16.30 uur.
Circus Poehaa:
13.00 meet en Greet voorstellingsgroep Openingsact Varité
13.30 – 15.00 Workshops ( koorddansen, Theater,Tissue,Acrobatiek)
15.30 – 17.00 Workshops ( waveboard, jongleren ,mime en Trapeze)


In winkelcentrum Presikhaaf (in de kuil bij Bristol) een Streetcircus festival, genaamd “Eastside”, met voorstellingen om 14.00u, 15.00u en 16.00u van de Streetcircusgroepen van de buurthuizen Overkant en Oosthof Deze kinderen, afkomstig uit de wijk Presikhaaf, spelen kleine presentaties van wat zij het afgelopen jaar hebben geleerd bij het Streetcircus .Zondag 29 Mei


van af 12.00 uur doorlopend: Circus Pompom
Spookhuis
Paradetheater

Circus Poehaa / Jeugdcircusfestival
Kleine tent: 12.00 u. Circusplaneet: diverse korte acts
14.00 Streetcircus Eastside
15.30 Demogroep Poehaa
Grote tent: 13.00 Productiehuis Buitengewoon : Watervoorstelling
14.30 Circus Nevermind : diverse korte acts
16.00 Poehaa Posse: Het Narrenschip

kaartverkoop aan de kassa's van de tent
per voorstelling 3.50 voor kind en 5.- voor volwassenen;
circus Olga 2.-
In de voorverkoop een gratis rondje zweefmolen of spookhuis erbij, bestellen via email live@spiegeltent.nlBuro Paul Wijtvliet
Tellegenlaan 1, 6814 BT Arnhem, NL
+31 (0)26 4420 622 0654-797740


© 2004 buro paul wijtvliet. Alle rechten voorbehouden.