Home Festivals Contact  
Theater
Print deze pagina

Miss Emily Barlaston One Lady Show

Who is Miss Emily Barlaston? This is what Wie is wie in Nederland had to say:

De Engelse diva in roest Miss Emily Barlaston werd in 19#@ geboren in Stoke-on-Trent, Staffordshire, en werd door haar persoonlijke vriendin Koningin Elizabeth II onderscheiden in de Order of the Britisch Empire, als dank voor haar verdiensten als
prima donna, en diplomate en voor haar werk bij de welpjes van het Britse padvindersgilde. Hoewel zij haar actieve operacarriŤre in 1997 beŽindigde, houdt zij haar geest levendig met het geven van recitals in Oostenrijk, Groot BritanniŽ, Ierland, Denemarken, Spanje, Korea, Duitsland, TsjechiŽ, Polen, PortugaI en in Nederland natuuurlijk- en overal met staande ovulatie. Zij is een van de oprichtsters van de Enschedese en Hengelose Esperantistennaturistenarbeiderswielrennersbond.


Recentelijk vierde zij de Bevrediging van Nederland in concerten voor de Engelse soldaten, voor wie zij vroeger optrad in ziekenhuisbedden. Na haar medewerking met de nationale RijStopera als de Barones in Leonard Bernstein's musical, "Candide", heeft Miss Barlaston gezongen niet alleen voor het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Amsterdam, maar ook in concerten met Het Orkest van het Oosten (onder Jaap van Zweden). Zij heeft opgetreden in de B.B.C. tv-programma's Muzzy in Gondoland en Muzzy Returns, en heeft ook CD's gemaakt voor rockgroepen in Frankrijk en Rusland.

Naast engagementen voor bekende Nederlanders (zoals Koningin Beatrix, Luud Rubbers, en bijna het gehele kabinet) heeft zij ook deel genomen aan de International Cultural Festival in Aalen, Duitsland, en heeft ook gepresenteerd An Evening Alone with Miss Emily Barlaston, O.B.E. in het Vondelpark, Amsterdam, en in de Conference Centre van Adelaide, AustraliŽ. In 2005 heeft zij haar bŁhnecarriŤre hervat in de glansrollen van La Rapina en Mamma Beffana in de Nederlandse premiŤre van de komieke opera L'Opera Seria.Daarna was zij gekozen om de Amerikaanse Ambassadeur te entertainen bij zijn verrassende vertrekfeest. Zij is ook regelmatig te zien als caberetiŤre in de prestigieuze Amsterdamse Hotel de l'Europe. Als eer aan Emely, heeft bekende tv-kok restaurateur Joop Braakhekke van Le Garage een zťťr smakelijke rosťwijn gelanceerd- met haar naam op de label! Wegens aanvragen uit Duitsland, Engeland, Finland, Oostenrijk, Polen, Portugal en Spanje is Emely tegenwoordig heel erg druk met voorbereidingen voor de negende en laatste afschijtstournee van haar one-lady show, genoemd One Lady Show.

Miss Emily Barlaston:
Geboren Stoke-on-trent Engeland 04.08.19, 't was 'n woensdag. Opleiding: Miss Pratt's Academy of Music for Distressed Gentlewomen, Keighley; privť-zanglessen met Signore Aldo Conaglio van Bradford. Loopbaan: veel jaren met diverse musical-operette en operabedrijven in Engeland; Prima Donna Dissoluta met Opera Texel; gepensioneerd (1977); thans bezig met voorbereidingen van "One Lady Show" afscheidstournee voor Engeland, BelgiŽ, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Denemarken, Spanje, AustraliŽ, Portugal en Zuid-Korea. Functies: mode-adviseuse bij de EO. Lid: the Order of the British Empire; de Nederlandse Toonkunstenaarsbond; the British Actresses' Equity Association; de Enschedese en Hengelose Esperantisten- naturistenwielrennersbond.
Publikaties: "Ludoviko's Love", "Prinses Margriet en ikke".

technische vereisten : goed gestemde vleugelBuro Paul Wijtvliet
Tellegenlaan 1, 6814 BT Arnhem, NL
+31 (0)26 4420 622 0654-797740


© 2004 buro paul wijtvliet. Alle rechten voorbehouden.